Helder Werk is in 2012 gestart met een vitaliteitsprogramma bij de Provincie Gelderland. Naast de stoelmassages, die we al langere tijd hier verzorgen, bieden we sinds dit voorjaar Mindfulness, Yoga en Tai Chi aan. Deze activiteiten zullen in de loop van 2012 nog verder worden uitgebreid met Meditatie, Aikido en Nordic Walking. Een van de deelnemers aan de training aan Mindfulness, stuurde de volgende reactie:

“Al op meerdere momenten heb ik gemerkt dat Mindfulness mij méér en eerder bewust heeft gemaakt van een onprettig of verstorend gevoel. Dat gebeurde zowel bij een stemming die zich op dat moment begon aan te dienen (irritatie thuis, die zoals wel vaker was ontstaan om “bijna niets”), als bij een stemming waar ik al midden in zat (onzekerheid die zich opbouwde bij een vergadering waar ik mijn werk moest presenteren). In beide gevallen hielp het mij erg om op mijn ademhaling te gaan letten, tot mezelf te komen, te beseffen wat er eigenlijk aan de hand was en daar vervolgens naar te handelen. Heel mooi om te merken!

Wat ik vooral zo opvallend vond was dat ik dit ‘zomaar’ meemaakte op twee terloopse momenten, dus niet als onderdeel van een ‘officiële’ mindfullness-oefening (waarbij mijn zintuigen hoe dan ook al op scherp staan). Dit geeft mij goede hoop dat ik structureel baat kan blijven houden bij de bewustwording die de training Mindfulness mij heeft aangereikt.

Ik ben er zeker van dat de training Mindfulness mij heeft geholpen om meer open te staan voor mijn gevoel, in situaties dat ik me gestresst of onzeker voel. Zodat ik dan dicht bij mijzelf kan blijven, daardoor kan ontspannen en het beste uit mijzelf kan halen. En dat op een heel prettige en toegankelijke manier, die ik iedereen kan aanraden……